Sep 20, 2007, 12:54 AM

Откровение  

  Poetry
494 0 4

Решетъчна врата, а аз пред нея,

със белезници, палка, пистолет,

а слънцето отвън тъй силно грее.

Живея ли във някой минал век?

 

Това е работа за хора,

които нямат чувства и душа.

Това е времето, в което

за мен обръща се света.

 

Сега продал съм се на други,

сега, за шепичка пари.

И хора пазя, не влечуги,

раната, която ме гори.

 

Пред мен минават гладни, боси,

понякога със хляб в ръка

и техните неспиращи въпроси,

студени са, като планинската река.

 

Но идва време, аз си тръгвам,

отивам някъде натам

и там до другото дежурство,

със мислите си да остана сам.

© Николай Стойчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??