Nov 27, 2008, 11:12 AM

Откровение 

  Poetry
575 0 1
Семена от звездите събрахме,
от небосклона на съдбата,
и цветя в съня си засяхме
върху безкрайните поля на мечтите...

Ята от чуства дарихме
на телата, изтъкани от нежност
и безсмислието до болка ранихме,
издигайки се над нашата тленност.

Хоризонтът в очите взривихме
с отблясъци от лагуната лунна,
реки от страсти разкрихме
в един акорд със сърцето-струна.

Откраднахме и лъч от светлината...
награда - миг безсмъртие.
Грешката от рая избрахме
пред очите на древно разпятие.

© Евгени Евгениев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??