За моята объркана Душа.
Сън толкоз нереален, нетипичен.
За мъката и радостта.
Душата ми, опалена жарава.
Във було бе и в рокля от безкрай.
Видях я пред олтара да застава.
Да се венчае тя за своя Рай.
Мечтите бяха шаферки красиви.
Обляни в еликсир на младостта.
Летяха със крилата бялосиви.
И пръскаха с ухание цветя.
Озърташе се плаха и тревожна.
Не виждаше „избраника” си млад.
- Такава сватба днес е невъзможна!
Ромолеше отсреща водопад.
- Защо си се забързала, Душице?
Тъй млада още си, недей.
Не страдай, не унивай, гълъбице.
Върни се „долу” и… живей!
© Упорита Добродушкова All rights reserved.