Наполовина истини, наполовин мечти
ограбват красотата на сезоните.
Наполовина - аз, наполовина - ти
прескачаме цветя отронени.
Объркан залеза трепти
в смълчаното небе на януари.
Птица се отказа да лети
в сковаващия студ на февруари.
Умира нежният синчец
на март във бледите окраски.
Разпилява вятър златния прашец
по априлски шеговито сложил маска.
Май напира в люлякови нощи
да ухае без да има аромат.
Топъл юни се преборва още
с напиращия зимен хлад.
Огнен юли сипе жар
по полетата изсъхнали, безплодни.
Август пък прерасна във пожар,
море целунал с бряг преломен.
Септември укротява с дъжд
пламналите летни страсти.
Октомври с топлите ръце на мъж,
разярената жена прехласва.
Ноември слага край студен
на всичките копнежи мигновени.
Декември снежно устремен
възражда всичките мечти сразени.
***
Наполовина - аз, наполовина - ти,
сливаме се в нежно цяло.
В наполовина истини, в наполовин мечти
пресъздаваме се отначало.
10.08.2016г.
Бадемов Цвят
© Mimi Ivanova All rights reserved.