11 авг. 2016 г., 19:40

Отначало 

  Поэзия
385 0 9

Наполовина истини, наполовин мечти

ограбват красотата на сезоните.

Наполовина - аз, наполовина - ти

прескачаме цветя отронени.

Объркан залеза трепти

в смълчаното небе на януари.

Птица се отказа да лети

в сковаващия студ на февруари.

Умира нежният синчец

на март във бледите окраски.

Разпилява вятър златния прашец

по априлски шеговито сложил маска.

Май напира в люлякови нощи

да ухае без да има аромат.

Топъл юни се преборва още

с напиращия зимен хлад.

Огнен юли сипе жар

по полетата изсъхнали, безплодни.

Август пък прерасна във пожар,

море целунал с бряг преломен.

Септември укротява с дъжд

пламналите летни страсти.

Октомври с топлите ръце на мъж,

разярената жена прехласва.

Ноември слага край студен

на всичките копнежи мигновени.

Декември снежно устремен

възражда всичките мечти сразени.

 

***

Наполовина - аз, наполовина - ти,

сливаме се в нежно цяло.

В наполовина истини, в наполовин мечти

пресъздаваме се отначало.

 

10.08.2016г.

Бадемов Цвят

 

© Mimi Ivanova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??