Дъждът най после спря,
очите ми се взираха в тишината
и сякаш в тях слънце изгря,
нали надежда имаше в душата.
Светулки танцуваха в нощта,
а сърцето ми захвърлено в пещта,
опитваше пак да те забрави
и любовта си настрана да остави.
До мен телефона беше,
на теб да се обадя може би исках,
сърцето ми за туй крещеше,
но желанието си в мене потисках.
Разумът не позволяваше да го направя
и сърцето си от тази болка не можех да избавя,
захвърлих телефона встрани,
погледнах наляво и ти стоеше отстрани.
Промълвя ми тъй уплашено:
- Къде отиваш? Остани!
Казах ти – Недей, за нас е късно.
Погледнах в твойте очи и бяха насълзени,
може би аз самата постъпих мръсно,
бях ли виновна за нашите сърца изпепелени ?
Отидох и те прегърнах ,
с най голямата ми обич аз при теб се завърнах!
© Красимира Гущерова All rights reserved.