На Яничка
Мъглата, която е паднала навън,
тегне над душата,
също както онзи кошмар тъпче моя сън
и тишината
ме кара да си спомням онази последна среща,
и тогава луната,
бе толкова зловеща.
Куп лъжи от твоята уста
излизат
и като игли попадат в моята душа,
отровата,
с която те са напоени
ме пронизва,
оттогава душата ми от лед е по-студена.
Ти си тръгна, гръб ми обърна,
молбите
не успяха да те спрат
и сълзите
леда в тебе не успяха да разтопят.
Оттогава аз те проклинам,
ден злокобен,
и от тоз ден аз на теб приличам,
на отровен.
Ранявам други жени за отмъщение,
това е ужасно,
но отровения в мен го има за развлечение,
за чувство прекрасно...
Звяр в мене роден,
с твоята отрова заразен.
На такъв аз заприличах,
защото някога теб обичах.
© Сираков Мирослав All rights reserved.