Apr 22, 2024, 9:34 AM

Отвъд 

  Poetry » Landscape, Phylosophy
200 1 0

 

Градината е тъмна, тъмна,

реката дебне хладна, хладна,

пристанището -- глухо, глухо;

отвъд -- небето стръмно, стръмно;

отвъд, в полето, са селата,

а всъщност нищо няма тука:

 

на корабите светлините

и на удавници очите.

 

                            1 март 1990 г.

                            гр. Силистра

© Лъчезар Цонев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??