22 апр. 2024 г., 09:34

Отвъд 

  Поэзия » Пейзажная, Философская
198 1 0

 

Градината е тъмна, тъмна,

реката дебне хладна, хладна,

пристанището -- глухо, глухо;

отвъд -- небето стръмно, стръмно;

отвъд, в полето, са селата,

а всъщност нищо няма тука:

 

на корабите светлините

и на удавници очите.

 

                            1 март 1990 г.

                            гр. Силистра

© Лъчезар Цонев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??