ОТВЪДНО
Когато си отида от един гроб,
заринат с камъни,
душата ми, прогнила в мъките
на вяла изповед, ще плаче.
Когато в пламъци потъна,
душата ми прокудена
до Бог не ще да може да достигне.
Когато в облака от прах изстина,
в мига на нищото останало,
ще се родя отново в него,
във малка вечност на нищожество.
И гробът ми отворен ще остане -
без камък, паметник и изповед.
Ще плача аз до гроба си,
за да докосна вечността от Господа.
© Елеонора Миладинова All rights reserved.