Палав съм, как да го скрия?
Все бели са ми в главата...
На дядо в лютата ракия
сложих захар със лопата,
е, бе мъничка, за пясък,
да си пийва със усмивка.
Нали вкусът щом й е сладък,
като сокче ще е пивка...
Да, но той не го прие,
и сега пак ми се мръщи -
Вика - Ех, дете, дете,
лудница направи вкъщи...
Измих чиниите с сапун,
уж на мама да помогна,
а тя нарече ме маймун,
е, с усмивка, но как скокна,
щом видя как аз на пода
търкам ги с парцала яко -
Е, сега ще се разходя
май до стаята на кака...
Още няма и обяд -
Ще й подреда бижутата,
да види, че не съм хлапак,
а може с тях да разкрася и кучето...
30.07.2024.
© Георги Каменов All rights reserved.
Мерсаж.