14 ago 2024, 16:36

Палавник ми викат вкъщи 

  Poesía » Para niños
102 0 4

 

Палав съм, как да го скрия?

Все бели са ми в главата...

На дядо в лютата ракия

сложих захар със лопата,

е, бе мъничка, за пясък,

да си пийва със усмивка.

Нали вкусът щом й е сладък,

като сокче ще е пивка...

 

Да, но той не го прие,

и сега пак ми се мръщи -

Вика - Ех, дете, дете,

лудница направи вкъщи...

 

Измих чиниите с сапун,

уж на мама да помогна,

а тя нарече ме маймун,

е, с усмивка, но как скокна,

щом видя как аз на пода

търкам ги с парцала яко -

Е, сега ще се разходя

май до стаята на кака...

 

Още няма и обяд -

Ще й подреда бижутата,

да види, че не съм хлапак,

а може с тях да разкрася и кучето...

 

30.07.2024.

© Георги Каменов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??