Ако местните в езерото
я видят върху
лист от лилия,
такава неподвижна
ще си рекат, че тя е
безнадеждно грозна,
и умъртвена
от любов,
от нежност,
от притихнало
очакване..
Невидимо за езерния свят
от устните на лотоса
пониква
светещо момче
с прозрачен цвят
и с бяла стъклена
чупливост –
с очи за Палечка,
такава:
съзерцателно красива,
и събудена
от нежност,
от любов
и от притихнало
очакване...
© Миглена Цветкова All rights reserved.