16 июл. 2018 г., 21:30

Палечка 

  Поэзия
432 1 2

Ако местните в езерото 

я видят върху 
лист от лилия, 
такава неподвижна
ще си рекат, че тя е 
безнадеждно грозна, 
и умъртвена
от любов, 
от нежност, 
от притихнало
очакване.. 

 

Невидимо за езерния свят 
от устните на лотоса
пониква
светещо момче 
с прозрачен цвят 
и с бяла стъклена 
чупливост –
с очи за Палечка, 
такава:
съзерцателно красива,
и събудена
от нежност, 
от любов
и от притихнало 
очакване...

© Миглена Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??