Nov 11, 2009, 9:01 PM

Пародия 

  Poetry » Love
470 0 1

По мотиви на Димчо Дебелянов

 

Аз мечтая, летя и унивам -
непокорна, капризна душа,
окрилен и възторжен съзиждам
и отчаян отново руша.

 

А политна ли смело нагоре,
ме посреща зловещо небе.
Щом потърся подмоли отдоле,
ме ласкае приветно море.

 

И за утро лазурно мечтая,
но притиска ме призрачен мрак -
пъстродрешна есен копнея,
но, виж, пролет омайва ме пак.

 

Аз желая за обич да пея,
но не, младост повяхва и мре.
Във нерадост и старост да крея,
но душата ми млада е все…

 

Поете, прости ми за осквернения и осакатен стих!

© Христо Оджаков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??