Mar 27, 2016, 4:53 PM

Пейзаж 

  Poetry
411 0 0

Дърветата покрити с топъл сняг
и на живот започват да ухаят.
Щъркели пристигнали, кръжат.
В зелено вече се мечтае.

 

В хладилници завира се студът.
Блести реката от лъчи огряна.
Вятърът с Луната пък звездят,
превръщат небосвода във поляна.

 

Денят разтяга свойта светлина.
Земята в цветове се преоблича.
Поправят птици старите гнезда.
Събужда се копнежът за обичане.

 

Само остри, каменисти върхове,
като кокичета изправени белеят
и махат към щастливото море,
което се разпенва да живее.

 

Вълшебник сякаш стори чудеса.
Вибрира въздухът с надежда.
Усмихната и нежна Пролетта,
мечтите преподрежда.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??