Колко още, сърце, ще кътам в тебе предпазливо тая болка
и ще страдам мълчаливо? Колко рими ще изкапят от тебе
като капки кръв? Кога ще махнеш пак с ръце игриво?
Докога ще се криеш и ще се озърташ тъй плашливо?
Поисках усмивката ти, компанията ти,
с наслада изпивах думите ти,
дланите ти... парещи по мен трептяха,
в очите ти се губех и в тях още търся светлината...
на тези искри безумни, но далечни;
Кажи ми, пепел ли стàна в душà ти,
страх ли те обсеби, мое мило,
че тишина тътне тъй глухо?
Не виждаш мълчаливата обич в очите,
защото не си до мен, мен отрече.
И аз не усещам твойте радости и твойте скърби,
а само тази, твойта, пропаст помежду ни.
02.I.2008
Цикъл 5
© Кера Господинова All rights reserved.
Трогна ме! Поздрав!