Пеперудата, която преля влака*
Идва царят лъв,
не на кеф да чака,
и се качва пръв
във
влака.
Става тоз вагон
с градусче по-жежък
подир чичо Слон,
тон
тежък.
Влакът се тресе,
пълен с куп животни.
Мечка, вол, прасе,
все
потни,
в тясното купе
виждат със почуда
как си влита пе-
пе-
руда.
Влакът каза "тряс"
за беда голяма;
гледат всички с бяс
таз
дама.
Лъвчо се гневи,
зейва с паст чутовна:
– Ти си, – заяви, –
ви-
новна!
Показания
други щом отказа,
тоя съдия
я
смаза.
Цвят, чар, ум дори,
знай, е непотребен,
силен щом крещи
"Мри,
дребен!"
*Благодаря на някого за подсказаното заглавие. ;)
© Тошко All rights reserved.
пе-
руда.