13 jun 2012, 0:00

Пеперудата, която преля влака 

  Poesía » Otra
559 0 4

Пеперудата, която преля влака*

Идва царят лъв,
не на кеф да чака,
и се качва пръв
        във
        влака.

Става тоз вагон
с градусче по-жежък
подир чичо Слон,
        тон
        тежък.

Влакът се тресе,
пълен с куп животни.
Мечка, вол, прасе,
        все
        потни,

в тясното купе
виждат със почуда
как си влита пе-
        пе-
        руда.

Влакът каза "тряс"
за беда голяма;
гледат всички с бяс
        таз
        дама.

Лъвчо се гневи,
зейва с паст чутовна:
– Ти си, – заяви, –
        ви-
        новна!

Показания
други щом отказа,
тоя съдия
        я
        смаза.

Цвят, чар, ум дори,
знай, е непотребен,
силен щом крещи
        "Мри,
        дребен!"

 


*Благодаря на някого за подсказаното заглавие. ;)

© Тошко Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??