Dec 2, 2010, 3:54 PM

Песимистично в края на сезона 

  Poetry » Other
454 0 2

Не вярвайте на обещания, когато
прошепнати са в края на сезона,
когато си отива с листопада
рисуваната в пясъка икона.

Не вярвайте на тези обещания,
дочути през мъгли навъсени,
когато зимните си дрехи стяга
душата и последно грозде къса.

Не слушайте сърцето си, когато
удавено крещи в морето.
На своето отиващо си лято
да вярва е готова безрезервно.

Защото думите, които то ще чува,
ще бъдат всъщност ехо от вълните,
ала отчаяно навярно ще се втурне
да плува в ледопада на мечтите си.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??