Слънцето изгряло,
петлето закъсняло,
гърло го боляло
и песен не запяло.
Успали се всички
животни и птички,
накрая те разбрали -
Петльо гърло го боли.
Работливата пчеличка
мед му дала във лъжичка,
а едно детенце май
направило му чай.
На другата сутрин обаче,
петлето било юначе,
за болката забравило
и цял концерт направило.
© Боян Боев All rights reserved.