Oct 31, 2024, 7:28 PM

Писателската ниша на Поета 

  Poetry
50 2 1

ПИСАТЕЛСКАТА НИША НА ПОЕТА

 

Дали защото адски изтрещял, във този свят не смогнах да се впиша –

живея в проста къщичка от кал – в писателската своя свята ниша,

събуждам се със птиците в зори, нареждам вързуници от дактили,

не са ми нужни слава, власт, пари – и, да ги трупам, просто нямам сили!

Със всяка живинка си бях на „ти“, до днес не хълтах в никакви калъпи –

 

летях из рой несбъднати мечти – надеждите от Бога са ми скъпи,

тъй праведно живях си ден след ден по старичкия метод „проба-грешка“ –

мълчах си с мъдреците покрай мен, глупака отминавах със насмешка,

и – ей ме! – старче на седемдесет, несръчните си стихчета ви пиша.

Обичам ви! Бях вашият поет – за вас отворил святата си ниша!

 

31 октомврий 2024 г.

гр. Варна, 19, 00 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??