Без тебе къщата ми не е дом,
а е затвор банален.
Сънят ми също не е вече сън,
а гостенин нахален.
Очите ми не са като очи,
а гледат все накриво.
Небето не е купол светлосин,
а с цвят на тъмносиво.
Без тебе утрото ми не е дар,
а тежко, като камък.
Сърцето ми не е камбанен звън,
а срутен вече замък.
Животът ми без теб не е живот,
а смачкваща тегоба.
Прости! Единствен изход е за мен
да си поръчам гроба...
© Никола Апостолов All rights reserved.
Финалът е много силен... една окончателна безнадеждност...
Писмо до нея... а ако би могла да ти отговори, дали Тя би искала да имаш този единствен изход...
Мисля, че не... и може би Тя ще е щастлива, ако и ти си щастлив?