Някак тъжно, дъждовни ми стана...
А осъмнах с усмивка на уста!
Боли, а ужким няма рана!
Какво нарани ме сутринта?
Порових тук и там из нета...
Прочетох това и онова...
Една душа изплака във куплети
болката за детство, дом, страна...
И моето сърце заплака...
Изчезна сутрешният дух...
Видях прихлупените къщи,
не чух обичайният им звук...
Изчезна светлина и цвят...
И времето замря...
Аз плача за изчезващия свят,
когото обичам и тача!
Аз плача за България!
Тя толкова много за мене значи!
© Маргарита Ангелова All rights reserved.
Но аз намирам и надеждата. Например в този пасаж - Евангелие от Йоана гл. 11.