ПЛАЖ
Жарко слънце пече без умора,
в тежък зной, край лазурно море,
спира времето, лее в простора
мараня из лилаво небе.
Плиска се само прозрачна вълничка,
писка и гларус, протяжно, без сила,
лекичък бриз от близка горичка
носи мирис на бор и смокиня.
И пясък горещ гъделичка нозете,
на бряг като пещ, надлъж и на шир,
девойка лежи, топлолюбещо цвете,
свети с усмивка в райския мир.
© Александър Митков All rights reserved.