18.06.2016 г., 18:12 ч.

Плаж 

  Поезия
309 0 1

                 ПЛАЖ

Жарко слънце пече без умора,

в тежък зной, край лазурно море,

спира времето, лее в простора

мараня из лилаво небе.

 

Плиска се само прозрачна вълничка,

писка и гларус, протяжно, без сила,

лекичък бриз от близка горичка

носи мирис на бор и смокиня.

 

И пясък горещ гъделичка нозете,

на бряг като пещ, надлъж и на шир,

девойка лежи, топлолюбещо цвете,

свети с усмивка в райския мир.

© Александър Митков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??