May 19, 2011, 2:10 PM

Пламък във дъжда 

  Poetry » Love
723 0 1

 

ПЛАМЪК ВЪВ ДЪЖДА

 

На улицата ми вали отново дъжд пороен и прекрасен,
и с леки капки той отмива спомена за теб, тъй ясен.
След всеки дъжд той става все по-бистър и красив,
а в нощта до мен промъква се, като пламъче игрив.
И само този пламък е способен мен да изгори
и сивия дъждец със лекота да изпари.
Останал светъл и искрящ след дъждове поройни,
със нежност стопля той сърцето, за ударите нови и безбройни.
И ето, виждам, че дъждът отново сив навън тъй кротичко вали,
но споменът за тебе като пламък във дъжда, 

самотен продължава със усмивка да гори.

 

 

© Андриан Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??