Feb 24, 2017, 9:46 AM

Пластмасова агония 

  Poetry » Free verse
526 0 0

Любимата ми химикалка 

е до болка влюбена

в дневника ми. 

 

Иска само да пиша, 

за да бъде близо до него.

 

С всяко изминало писание 

мастилото ѝ намалява, 

но продължава  

да се разлива по страниците му.

 

Главата ме цепи. 

Изтощена съм физически и психически, 

като за стотина. 

 

Но, ето ме: пиша в дневника си. 

Убивайки химикалката, 

я карам да се чувства все по-влюбена

и все по-жива. 

 

 

 

 

© Елисавета Емилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??