Не беше трудно да те срещна,
но трудно е да бъда с теб –
аз нося юлските горещници,
а ти си есенно небе.
Гасиш ми лятната жарава
с непожелани дъждове
и всеки въглен пепел става,
и нещичко умира в мен.
Отдръпвам се и път ти правя –
ти с бързи стъпки отмини.
Не искам ранни листопади,
не искам есенни слани.
© Елица Ангелова All rights reserved.