19 мар. 2008 г., 11:05  

Отдръпвам се 

  Поэзия » Любовная
844 1 16

Не беше трудно да те срещна,

но трудно е да бъда с теб –

аз нося юлските горещници,

а ти си есенно небе.

 

Гасиш ми лятната жарава

с непожелани дъждове

и всеки въглен пепел става,

и нещичко умира в мен.

 

Отдръпвам се и път ти правя –

ти с бързи стъпки отмини.

Не искам ранни листопади,

не искам есенни слани.

 

© Елица Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??