И аз скучая под чадъра.
Събирам сили и лъчи...
И слушам само "дъра-бъра",
под дъжд от огнени лъчи!
Тук дрезгав детски глас ридае.
Там водят пазарлък за сладолед.
И някакъв транзистор лае,
убива всички ни наред...
Морето плиска във прибоя,
разплисква пръски и гърми...
На лятото аз чувам воя -
ще ни направи на сърми!
Дойдох във Варна на почивка.
И от почивката съм уморен!
От тази мозъчна промивка,
дойде досадата във мен...
Живея като във хипноза,
от този хаос покрай мен,
скучая като в лоша проза,
и тъй прекарвам ден след ден!
От нерви ще се изядеме!
Закуска. Плаж. Храна и Сън...
И скука, дявол да го вземе!
Едно и също в мен и вън!
20.08.1980 г. Спортпалас - Варна
© Христо Славов All rights reserved.