27 янв. 2013 г., 11:23

Под чадъра 

  Поэзия » Другая
336 0 1

И аз скучая под чадъра.

Събирам сили и лъчи...

И слушам само "дъра-бъра",

под дъжд от огнени лъчи!


Тук дрезгав детски глас ридае.

Там водят пазарлък за сладолед.

И някакъв транзистор лае,

убива всички ни наред...


Морето плиска във прибоя,

разплисква пръски и гърми...

На лятото аз чувам воя -

ще ни направи на сърми!


Дойдох във Варна  на почивка.

И от почивката съм уморен!

От тази мозъчна промивка,

дойде досадата във мен...


Живея като във хипноза,

от този хаос покрай мен,

скучая като в лоша проза,

и тъй прекарвам ден след ден!


От нерви ще се изядеме!

Закуска. Плаж. Храна и Сън...

И скука, дявол да го вземе!

Едно и също в мен и вън!


20.08.1980 г. Спортпалас - Варна

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??