May 16, 2006, 11:40 AM

Погледи 

  Poetry
659 0 3
...който черно на живота гледа
                ражда много...
                      Шекспир

Слънцето... Далечно и горещо.
Въздухът наситен с кислород.
В гърдите ми гори и е зловещо,
когато времето замира в своя ход.

Оглеждам празните очи насреща
в тях търся светлинка, живот
и трепет някакъв - човешки -
под слънчевия небосвод.

Тези погледи ме нараняват -
В тях не виждам капка живина.
Надеждите ми мигом се стопяват
и пак издигам своята стена.

Дори във тъмнината на живота,
когато щастието някой друг огрява,
любовта ми ще искри, защото
само с нея още оцелявам

© Найден Найденов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??