Чувам, живеем в модерни времена,
затова аз като старомодно-модерна жена
искам да ти кажа ето това:
Каня те на среща –
единствено аз и ти.
Там, където душата душа среща
и там, където думите са излишни.
Каня те на среща –
да се погледнем очи в очи,
да запалим в тях искра гореща
и да забравим за отминалите дни.
Да забравим за фалша и суетата,
да се гмурнем единствено във този миг.
Да отворим за любовта сърцата,
застанали един пред друг, лик във лик.
Две разголени души,
откриващи се една пред друга,
без задни мисли, без лъжи
и далеч от всякаква човешка заблуда.
Само ние двама, озарени от светлина,
без задръжки и без стени помежду ни,
сваляйки маските си една по една,
останали голи, само по белези от други.
Ще те чакам на бъдещото ни любимо място,
там, където морето слива се с брега,
когато слънцето и луната се любят страстно
и в реалност превръщат всяка съкровена мечта.
Там до фара, носещ надежда за спасение,
и на кея - опора за вярата на всички влюбени.
Там ще бъде и аз, търсеща теб в уединение
и облечена единствено в намеренията си искрени.
Ще те чакам, спътнико, точен бъди!
Остави в миналото тежкото си бреме.
Не закъснявай, моля те! И помни,
че чудесата идват винаги на време.
© Ваня All rights reserved.