Цветята умират бавно.
Тежко им е, че няма кой
за тях да се грижи.
А порокът тежък отнел го е.
Спринцовки, прахове, хапчета
гонят се по пода.
А притежателят им
някъде се скита под небосвода
прашен, мръсен, с болни очи, зависим.
А всички преди го предупреждаваха:
„Не започвай, пази се, далеч стой.“
Но той не ги бе послушал
опита, или по-точно започна.
И няма спасение, няма лечение.
Болната, зависима душа го кара
да краде, да лъже, за да изкара.
Няма спасение, няма измъкване,
а порочният кръг ще го праща
все по-надолу и по-надолу.
© Георгина Георгиева All rights reserved.