Събудих се рано, погледнах навън.
Отново е бяло, безмълвно красиво.
Погледнах Луната, тя сякаш ми рече:
Добро утро! Добре си дошла!
Попитах неволно къде?
В света на мечтите- отвърна ми тя.
Там където няма лъжи, няма омраза,нито злоба дори,
там където има само красиви мечти.
Свят отдавна забравен от всички ни!
Волно или неволно заменихме го ний!
С болка, тъга и сълзи. Нерадостни дни.
Но защо? Нима харесва ни много това!
Нека бъдем разумни и света да променим.
Нека бъдем Човеци - не твари безверни.
Нека бъдем хора с добри сърца!
Нека бъде така- за да го бъде света!
Сирни Заговезни е сега. Ден за прошка.
Прошка давам! Прошка искам!
Нека си простим. Нека ни простят.
За бъде занапред- здраве, щастие, късмет.
Животът да си променим.
Можем го това нали?
Заедно да кажем на света.
Нека бъдем хора с мечти.
Аз и Ти! Тя и Той!
То и Те! Ние и Вие!
Свят по- различен!
Свят така мечтан и обичан!
Погледнах отново Слънцето изгря!
Сякаш намигна и тихо прошепна:
Нека бъде така! Нека тази мечта!
Докосне Човека и стане съдба!
© С. П. All rights reserved.