Jun 19, 2013, 11:55 AM

Последното листо 

  Poetry » Love
547 0 2

Не спират да се ронят старите листа,

безшумно сливат се с нечутите слова.

Говоря с празнината в моето сърце:

последен монолог към епилог за теб.

 

Шумата се трупа, вятърът свисти...

зимата дохожда пред очите ми сами.

Ще може ли цигулката сега да подкрепи

с тон, последната ми дума тук да долови:

 

отдавна чутата – лъжа през пролетта,

сега ще я повторя, но на крачки от снега.

Финални надписи текат на фона на дъжда:

в истина преди да се превърне тя. Сбогом,

 

в ръката ти отрони се последното листо –

повика го и върна ми го сам само:

Върна ми го с на цигулката плача...

студът започна и небето побеля...

 

 

 

© Росица Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??