ПОСРЕЩАНЕ
С облак на кипарис нанизан –
посреща ме морският бряг.
Вълните вдигат белите си ризи,
подгонени от вечен бяг.
Не си морето, което помня,
дори и гларусите ти са зли.
Къде изчезна дюната огромна?
Дали за миналото ме боли?
Детето вече станало е мъж.
На конче в детството се връща.
Голямото смали се изведнъж -
дворецът днес е стара къща…
© Мимо Николов All rights reserved.
На конче в детството се връща.
Голямото смали се изведнъж -
дворецът днес е стара къща…"
Има чар в старите къщи. И уют. Поздрав!