Посветено на сайта Откровения
Аз знаех колко дух имаше в недрата ти,
колко дълбочина имаше в сърцата на твоите деца,
Колко духовни пътеки пресичаха горите ти,
кънтящи от изпълнени с мъдрост дълбоки слова.
Колко души в теб са живели, в свято откровение,
по свой начин Бога намерили
и мъдростта, на него посветена, разнасяли са по света,
колко страдания, трудности, жертви, прозрения
бяха понесли те в своята тежка съдба.
О, Българийо, вечна страдалчице,
тъпкана, смазвана, но останала горда в духа,
съдбата ти все още не те е подминала,
все още ще носиш духовни блага на света.
Мислех понякога, че веч’ си загубила
силата си духовна в пошлостта на деня,
че децата ти новородени не ценят импулсите
на прадедите свои и отвръщат се вече от духа.
Но заблудата падна, отвориха се очите ми
и душата, окрилена от щастие, засия,
а море от стихове и разностранно творчество,
от непресъхващ кладенец извиращо, цялата ме заля.
Благодаря ви, приятели, свидни души сродни,
святото име „българи” осветяващи чрез духа,
продължаващи стари традиции свещени,
светлината носили в миналото по света!
Благодаря и на вас, мили, сайта „Откровения” родили,
на драго сърце жертващи време и сили,
посвещаващи ги на стари и млади в нашата страна,
подобно на старите Богу – мили, даващи на всички духовна храна!
30.12.2010
НЕКА НА ВСИЧКИ ДА БЪДЕ ЧЕСТИТА,
РАДОСТНА, ЩАСТЛИВА И ПЛОДОВИТА
НОВАТА 2011 ГОДИНА!
© Нели All rights reserved.
Бъдете здрави и изпълнени с духовна сила!