31 dic 2010, 14:48

Посветено на сайта Откровения 

  Poesía
618 0 4

Посветено на сайта Откровения

 

Аз знаех колко дух имаше в недрата ти,

колко дълбочина имаше в сърцата на твоите деца,

Колко духовни пътеки пресичаха горите ти,

кънтящи от изпълнени с мъдрост дълбоки слова.

 

Колко души в теб са живели, в свято откровение,

по свой начин Бога намерили

и мъдростта, на него посветена, разнасяли са по света,

колко страдания, трудности, жертви, прозрения

бяха понесли те в своята тежка съдба.

 

О, Българийо, вечна страдалчице,

тъпкана, смазвана, но останала горда в духа,

съдбата ти все още не те е подминала,

все още ще носиш духовни блага на света.

 

Мислех понякога, че веч’ си загубила

силата си духовна в пошлостта на деня,

че децата ти новородени не ценят импулсите

на прадедите свои и отвръщат се вече от духа.

 

Но заблудата падна, отвориха се очите ми

и душата, окрилена от щастие, засия,

а море от стихове и разностранно творчество,

от непресъхващ кладенец извиращо, цялата ме заля.

 

Благодаря ви, приятели, свидни души сродни,

святото име „българи” осветяващи чрез духа,

продължаващи стари традиции свещени,

светлината носили в миналото по света!

 

Благодаря и на вас, мили, сайта „Откровения” родили,

на драго сърце жертващи време и сили,

посвещаващи ги на стари и млади в нашата страна,

подобно на старите Богу – мили, даващи на всички духовна храна!

 30.12.2010

 

НЕКА НА ВСИЧКИ ДА БЪДЕ ЧЕСТИТА,

РАДОСТНА, ЩАСТЛИВА И ПЛОДОВИТА

НОВАТА 2011 ГОДИНА!

 

 

© Нели Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви от сърце мили Петя, Силвия, Есфир Асфар, Татяна!
    Бъдете здрави и изпълнени с духовна сила!
  • Много искрени са думите и чувствата ти, Нели! Честита да е Новата Година изпълнена с духовен мир и хармония!
  • Благодарим и на теб, Нели!!! Честита да е.
  • Честита и на теб, Нели!
Propuestas
: ??:??