Някак неусетно отмина твойта любов.
Подреди ме в хербария на женските образи
и се втурна в джунглата на лов
за нова тръпка, подклаждаща огъня.
Погълна те пламъкът и след сто луни
вулканът изхвърли те - стенещ,
не знаеш какво те боли,
не знаеш дали още живееш.
Късче по късче събираш деня,
но бяга последното утре.
Малко парче от една самота се отчупи
и надеждата блесна!
Може би там, във вчерашния ден,
една жена кълбото разплита?
- Ах, лабиринтът е труден за мен,
но защо да не опитам?
Нишка по нишка съдбата плетеш,
нишка след нишка разплиташ.
Вчера отмина, но в днешния ден
утрето остана навито.
Навързваш възлите на скъсания миг,
изплиташ зейнали рани,
с една сълза пристъпяш нечут
и избърсваш праха от хербария.
Какво е останало? Няколко крила
ти напомнят за нещо отминало,
а ти имаш нужда от топла женска ръка
и две очи – да останат завинаги!
© Слава Костадинова All rights reserved.