Гледам аз пред храма
една жена на плочите стои,
пред нея даже и бурканче няма...
Тя всеки ден е там и сякаш бди.
И всеки ден в парцалите и кръпки нови
явявят се, като пластове гранитни...
Не дрехи сякаш носи, а окови...
Възбуди моите мисли любопитни.
А бях видял, че с никой не говори
и сякаш даже никой не я вижда...
Единствено в очите и умора
прочитах, никога обида...
Един ден спрях пред нея във почуда
решен да питам, аз коя е тя.
Изглеждаше нормално луда
пречупена от времето жена...
- "Извенете ме, че съм нахален,
но вие как се казвате, коя сте?"
Почувствах се велик, добър, морален,
препълнен с милосърдие и щастие...
А тя погледна мен, а после храма,
в очите и прочетох болка стара
и каза ми (това не е измама...)
- "Аз съм вашата... човешка вяра..."
12.05.2014
Георги Каменов
Честито Воскресение Христово на всички.
© Георги Каменов All rights reserved.
Благодаря за коментара.
Белла - въобще няма и да поглеждам майла, защото за мен стихът в този си вид ми харесва. Другата причина е, че съм зле с компютрите и не ми се занимава да се чудя как ставаше това... Благодаря за коментара и все пак ще се помъча да вида - любопитно ми е май беше чрез абв пощата.