ПРЕДИ ДА СЪМНЕ...
Добър вечер, приятелко моя,
разнолика, безлика Съдба!
Слушай, скоро забравих покоя
на детинската, пъстра игра.
Тази вечер ти казвам "Наздраве"
с вино грешно и праведен дим.
Свята тайна нощта ми предаде
и луната свали стъклен грим.
Пак сама, аз си бъбря с ъглите
в мойта кръгла, стоцветна мечта,
а преди да запеят петлите,
нарисувах си женска душа...
© Мария Ризова All rights reserved.