В страната всичко е наред,
ни лъже генералът клет.
Заплати, пенсии - не мърдат,
а цените нагоре все се дърпат.
По улиците - мръсотия,
в дискотеките - чалга, простотия.
И от атентати не сме спасени.
Управляват ни гербери, от ум скопени.
Крадат ни без задръжки някакви,
а ние търпим бисерите им всякакви.
Шепа хора богатеят за сметка на народа,
а той, горкият, оцелява що годе.
Всъщност не, умира от глад
или от медицинския ад -
все пари за лекарства няма,
а за хора такива - трагедия голяма.
Излезте на улиците-рови се в кофите за смет.
Те полупразни са зарад генерала клет,
който печели на гърба на бедните,
а МС е пълен с управници-вредните.
Един ни дава постни пици,
а пък други политици
вместо да разрешават проблемите социални
извършват деяния криминални.
Провеждат се операции, а тарторите им са на свобода.
Горко на нацията, горко на народа!
А сега генералът иска децата да го изучават,
но и по медиите с мерзостите му се запознават!
© Георги All rights reserved.