18.08.2012 г., 20:50 ч.  

Преходни години 

  Поезия » Гражданска
536 1 1

В страната всичко е наред,

ни лъже генералът клет.

Заплати, пенсии - не мърдат,

а цените нагоре все се дърпат.

По улиците - мръсотия,

в дискотеките - чалга, простотия.

И от атентати не сме спасени.

Управляват ни гербери, от ум скопени.

Крадат ни без задръжки някакви,

а ние търпим бисерите им всякакви.

Шепа хора богатеят за сметка на народа,

а той, горкият, оцелява що годе.

Всъщност не, умира от глад

или от медицинския ад -

все пари за лекарства няма,

а за хора такива - трагедия голяма.

Излезте на улиците-рови се в кофите за смет.

Те полупразни са зарад генерала клет,

който печели на гърба на бедните,

а МС е пълен с управници-вредните.

Един ни дава постни пици,

а пък други политици

вместо да разрешават проблемите социални

извършват деяния криминални.

Провеждат се операции, а тарторите им са на свобода.

Горко на нацията, горко на народа!

А сега генералът иска децата да го изучават,

но и по медиите с мерзостите му се запознават!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • До Белла-истината боли,герберко,затова сега пищиш,като казвам колко прости са хората от твоята партия,които ни управляват!А аз не съм гласувал за тая партия.
Предложения
: ??:??