Намирам се в преломна безпредметност,
където смисълът е просто блян,
а мисълта ми е ограничена мимолетност
от спомени и щения на материален план.
Душата си аз вързала съм здраво
с дебелите въжета на страха,
изтъкани от тревоги и „кое е право“,
изплетени от съдниците на греха.
Как жадува тя да е свободна,
да разпери огнените си криле,
да литне ничия, сама, несродна
в безкрайносиньото непреходно небе.
Далеч от ревност и от гордост,
от алчността, тщеславието, завистта,
от злобата и тази лицемерна подлост,
намазана отгоре с доброта.
Ала те всичките са в теб и в мене,
признай, едно сме – заедно горим,
и само заедно в това безумно време
със обичта си ний ще се пресътворим.
© Ивана Бойчева All rights reserved.