Nov 14, 2013, 6:22 PM

Презрение 

  Poetry » Phylosophy
949 0 3

                                                

                                                                       Презрение

 

 

                                               Невежество, ти брат на злото и

                                               майка на мизерията черна,

                                               о, колко хора носят ти теглото,  

                                               а колко ли от тях са твоя орда верна!

 

                                               Пусни човека, отивай си далече още днеска,

                                               пусни си челюстите злобни от плътта му,

                                               с какво ще го спечелиш, махай се,

                                               проклета да е природата ти зверска!

 

                                               Е, ти имаш право, служиш си на някои,

                                               които чернят се със кръв човешка?

                                               Душите, сърцата не можеш да отнемеш,

                                               които винаги стремят се към прогреса!

 

© Лукан Луканов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви, цял живот този бич е пред очите ми и една случка неотдавна много ме ядоса.
  • Да, невежеството е голяма болест на човечеството! Но всеки има правото да се справи с него! Поздрав, много ми хареса стиха!
  • По-добре не бих успяла да го опиша ..
Random works
: ??:??