Oct 8, 2015, 11:37 PM

Приказка за лека нощ 

  Poetry » Love
1092 3 2

В прегръдката на вечерта,

потъваща в мъглата на съня,

вълшебна приказка ми разкажи,

друг свят, красив ми покажи.

 

Разкажи ми за скалите

с аромата на тревите и смолите,

за залива сред тях и за морето,

за прибоя, хоризонта и небето.

Разкажи ми за дъха в полята,

за къщата на хълма, за цветята,

за залеза, шума в листата,

за изгрева, надеждата в зората,

за звездите,

за бляна на луната.....

 

Разкажи ми приказка мечта,

с магията на простите неща.

Не спирай, даже да заспя-

аз ще те слушам и в съня.

Е.И.

© Елена All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??