В прегръдката на вечерта,
потъваща в мъглата на съня,
вълшебна приказка ми разкажи,
друг свят, красив ми покажи.
Разкажи ми за скалите
с аромата на тревите и смолите,
за залива сред тях и за морето,
за прибоя, хоризонта и небето.
Разкажи ми за дъха в полята,
за къщата на хълма, за цветята,
за залеза, шума в листата,
за изгрева, надеждата в зората,
за звездите,
за бляна на луната.....
Разкажи ми приказка мечта,
с магията на простите неща.
Не спирай, даже да заспя-
аз ще те слушам и в съня.
Е.И.
© Елена Всички права запазени