Aug 26, 2016, 4:25 PM

Пристанищен рефрен 

  Poetry
357 0 0

И ти като всеки мъж не обичаш стихове,

за това сега ще ти напиша един,

за да знам, че покрай тайната ми ще е тихо,

без да знаеш, че от всички този ще ми е любим.

 

Ще оставя на пристанището мечтите си,

ще хвърля до кея надеждите,

ще сплета спомените в косата си,

и ще удавя в морето копнежа си.

 

Ще забравя, как се клех да си покорен,

и понеже съм силна, тайно ще кажа това,

че въпреки всичко ме хвана отровата

и не те отмиха лъчите сутринта.

 

Няма да търся следите ти.

Няма да прощавам повече липси,

ще забравя да търся ръцете ти,

ще спра сълзите. Ще устискам.

 

Ще яхна вятъра и ще замина. Далеко.

Ще се науча да не вярвам на такива като теб,

ще те рисувам с облаци в небето,

и ще ти напиша още само куплет.

 

Не ми благодари за огъня,

не се връщай за още от мен, 

потъни в поредния залез следобеден,

но само моля те, превърни се в рефрен.

 

    рефрѐн  -   Думи или стихчета, които се повтарят. 
(след всеки куплет на песен; припев) (**или по всеки залез)
 

© Авелина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??